LAST ELEPHANT OFFENSIVE; Sangshak, Burma 1944, Second Edition. 
(Note that these errata are included in the Second Edition Rules) 

LE 1.01 Counter Mis-Identification. The unit identification on several Japanese artillery counters is either missing or wrong. There are 2 counters identified as the 2/31 Company. One should be the 1/31. Three counters lack their identification: 1/21, 2/21, and 3/21. The Artillery Support Sheet has the correct units and should be used as a model to correct the counters. 

LE 1.02 Set-Up Corrections. 

19 AM:
Allied hex 3605 should be 0729

19 AM:
Japanese units set up within 2 hexes of hex 3323, not 1012

LE 1.03 Allied Reinforcements. [Use only under Optional Rule 14.3 Greater Indian Aggression –

· Note that Rule 13.3 The Imphal-Sangshak Road is not used in this case:

25 AM:


enter at entry hex I:


1 x 3-3-10 HQ
2/1 Punjab

4 x 3-3-10 infantry I
A/2/1P, B/2/1P, C/2/1P, D/2/1P

1 x 0-1-1/4-1-1/11 art I
A/28 artillery

1 x mule


NOTE: if you have Last Elephant Offensive First Editions Rules, the Second Edition Rules are available at no charge by sending a self-addressed 9x12 envelope with 57¢ postage affixed (2 International Reply coupons if outside the US) to: Last Elephant Offensive Rules, Pacific Rim Publishing, 2533 N Carson St Box P-317, Carson City, CA 89706

Further Rules Questions (from Chris Harding) and Answers (by Jeffry Tibbetts on CONSIM World)


Q1. In regards to Defender losses, on the CRT it says the "Defender may take up to half (round up) of any required casualties as hexes of retreat, the remaining casualties must be taken as losses". Rule 10.22 says, 'the defender has some choices in how to take casualties. One-half (rounded up) of the required losses must be taken as companies eliminated and the remainder must be take as hexes of retreat or companies eliminated". Is the Chart correct or rule 10.22 ? 

RULE 10.22 IS CORRECT. 

Q3. What effect do streams have on Combat? If all units are attacking across a stream? If only some units are attacking across a stream? Which line of the CRT do you use (Slope, Jungle/Village or Grass)? 

THE DESIGNER WAS EMPHATIC THAT THERE WAS NO COMBAT EFFECT FOR STREAMS. USE THE DEFENDER'S TERRAIN PER THE CRT -- THE ONLY TIME THIS CANNOT BE JUNGLE IS AROUND THE VILLAGE OF KHUNKHUL [HEXES 2320-2419]. 

Clarification

Rule 8.12 Should Read

Allied HQ’s must trace a path unblocked by enemy units or ZOC,s (a friendly unit negates an enemy ZOC for supply purposes) no more than 10 Movement Points to the I or K entry hexes (0105 and 0129) or a path unblocked by enemy units or ZOC,s (a friendly unit negates an enemy ZOC for supply purposes) no more than 10 Movement Points to a road which leads to the I entry hex. The road must be free of enemy units or ZOC’s, even if occupied by a friendly unit. On the player-turn following the exit of a Japanese unit from either hex 0105 or 0129, the Allied player may no longer trace supply to that hex for the remainder of the game. Once the Imphal-Sangshak road is cut, (Rule 13.3) the Allied player may no longer trace supply to the I entry hex.

Errata for Second Edition Rules

Japanese Set Up 19 AM

Japanese units set up within 2 hexes of 3323 not 1012

